Norra Latin blev en chokladfabrik

2018-12-18 |

Aldrig någonsin har så mycket godis och choklad skådats som när Koncept & Event arrangerade en julfest för ett high-techföretag på Stockholm City Conference Centre. Godisklubbor, chokladfloder godisdrinkar ramade in festligheterna. Det var kvällen när Willy Wonka tog över Norra Latin.

Många har säkert läst Kalle och chokladfabriken, som författaren Roald Dahls barnbok heter på svenska. Det finns även en klassisk film med samma namn om den uppfinningsrika chokladtillverkaren Willy Wonka som äger världens största chokladfabrik. En som länge gått och funderat på att göra en fest med det temat är Nathalie Nikitin, projektledare på eventbyrån Koncept & Event. När en av deras kunder – som är världsledande på eyetracking-teknologi – ville arrangera en julfest för sin svenska personal med ett roligt tema såg hon sin chans.

– Det passar så bra med Norra Latin för att det är rätt stämning för Willy Wonka och hans vänner. Det var självklart att föreslå kunden att vi skulle vara här, och vi har också bra erfarenhet från en rad andra event som vi svarat för på Stockholm City Conference Centre, säger Nathalie Nikitin.

Det var heller inte första gången som Koncept & Event arbetade med denna kund, så godistemat accepterades snabbt. Tillsammans med sin kollega Viktor Ekström satte Nathalie Nikitin igång med att omvandla Norra Latin till en ”chokladfabrik”.

– Det var många medarbetare på Stockholm City Conference Centre som först var lite förvånade när de såg våra planer, men vi har fått fantastisk bra hjälp med att förverkliga min idé, framhåller Nathalie Nikitin.

De 400 deltagarna på julfesten möttes redan i entrén av spännande ljussättning, jättelika godisklubbor och blommor som en försmak till det godisland som väntade i Ljusgården. Där var det mingel inför middagen. När det sedan var dags för att gå in till julmiddagen i Pelarsalen vadade gästerna genom en rökdimma som låg över golvet och som symboliserade den chokladflod som förekommer i berättelsen.

Under sittningen i Pelarsalen var det underhållning i tre akter, bland annat gjorde Willy Wonka själv entré på styltor. Efter middagen drogs alla gästerna med i en virvlande dans tillbaka till Ljusgården där det var efterfest med disco. Det serverades både godisdrinkar och godisshots i baren.

– Allt fungerade jättebra, och vår kund var mycket nöjd. Såväl temat och dekoren som festen i stort överträffade deras förväntningar, berättar Nathalie Nikitin.

Hon är mycket nöjd med den service och stöttning som hon fick från Stockholm City Conference Centre, som dessutom svarade för mat och dryck. Godis i stora mängder köptes också in.

– Men det var inte mycket godis kvar när festen var slut, avslöjar Nathalie Nikitin avslutningsvis.