Förbundsråd med rätt placering

2017-05-29 |

Förbundsråd med rätt placering

Lärarnas Riksförbund är en återkommande kund hos Stockholm City Conference Centre.

Inte minst det centrala läget och de flexibla lokalerna spelar stor roll när förbundet väljer att lägga sina förbundsråd här.

Varje år i maj genomför Lärarnas Riksförbund ett ordinarie förbundsråd med sina förtroendevalda. Sedan många år har Pelarsalen i Norra Latin varit den lokal man valt att mötas i, så också i år.

– Ja, det har blivit lite för ett stamställe för oss, berättar Ulrika Sunesson, projektledare på Lärarnas Riksförbund. Stockholm City Conference Centre ligger så bra till när du har deltagare som kommer från hela landet – förutom att det är lätt att ta sig hit om du bor i Stockholm.

Närmare 120 personer deltar i förbundsrådet. Det är både förtroendevalda och medarbetare på förbundet som samlas under en heldag.

– Pelarsalen passar bra för oss. Den är stor, har rätt stämning och det går att göra mycket i lokalen, säger Ulrika Sunesson. När vi har gruppdiskussioner kan vi också lätt använda mindre grupprum som finns i Norra Latin.

Mycket ska hinnas med under dagen och det är viktigt att utnyttja tiden. Både fikapauser och lunch har därför förlagts till Norra Latin.

– Det är fördel att vi inte behöver lägga tid på transporter, det är alltid ont om tid, menar Ulrika Sunesson som också är nöjd med maten och fikat.

– Det är alltid bra mat, slår hon fast.

Nästa förbundsråd är redan inbokat, och Lärarnas Riksförbund har även genomfört lite större sammankomster på Stockholm City Conference Centre som förbundets Framtidsdagar.