Besöksproffs återvände till Norra Latin

2016-05-10 |

Besöksproffs återvände till CCC

Besöksnäringen valde även i år Stockholm City Conference Centre för sin årsstämma. Centrala och ändamålsenliga lokaler vägde tungt när besöksnäringens proffs möttes på Norra Latin.

Visita är bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen och har mer än 4 600 företag som medlemmar. Här ingår hotell, restauranger, caféer, nöjesrestauranger, cateringföretag, konferensanläggningar, spa, campingföretag, vandrarhem, skidanläggningar och andra turist- och eventföretag.

I mitten av april samlades 220 företrädare i Pelarsalen på Norra Latin för den årliga stämman och seminarier kring näringens utmaningar. Det var andra året i rad som stämman genomfördes här.

– Vi brukar alltid byta lokal mellan årsstämmorna, men det blev Stockholm CCC i år igen, säger Frida Ganshed, kommunikationsstrateg på Visita.

Att det är lätt att ta sig till Stockholm City Conference Centre från Arlanda Express, flygbussar och tåg är en stor fördel när deltagarna kommer från hela landet, enligt Frida Ganshed.

– Det är också bra och ändamålsenliga lokaler som passar den här typen av möten.

Nytt för i år var en utställning om den egna branschtidningen Besöksliv som firar 100 år, praktiskt placerad i en av Ljusgårdarna utanför Pelarsalen. Det blev samtidigt en spännande historielektion om besöksnäringens utveckling under ett sekel.

Till lunch serverades en lax-tallrik med primörer.

– Alla var jättenöjda med lunchen och arrangemangen i övrigt. Och då granskades allt ändå med kritiska ögon av branschfolk med höga krav. Så det var ett gott betyg, framhåller Frida Ganshed.

Dagen avslutades några seminarier om branschens framtidsfrågor, bl a om Employer branding.