BOKA NU

ARKITEKTER INSPIRERADES AV FOLKETS HUS

Från tidig förmiddag till klockan två på natten tog White arkitekters alla medarbetare över Stockholm City Conference Centre för stämma och konferens. Och lokalerna både inspirerade och charmade arkitekterna.

White arkitekter är Skandinaviens största arkitektkontor med drygt 900 medarbetare. Kontor finns inte bara runt om i Sverige utan även i Danmark, Norge och England. Då företaget är ägt av medarbetarna möts alla en gång om året till en stämma och inspirationsdag.

Det är viktigt att samla alla för att tala om arkitektur på olika sätt, genom att inspireras av andra och samtala kring våra projekt samt att lära känna varandra och nätverka brett i hela företaget, säger Camilla Lystrand, projektledare.

Hållbarhet är centralt för White och det är tåg som gäller för transporter. Vid konferenser är det främst de tre storstäderna i landet som aktuella då det fungerar bäst att ta sig dit med tåg.

Närheten till Centralen, och att vi lätt kunde gå till det hotell vi bodde på, var en viktig faktor när vi valde Stockholm City Conference Centre, framhåller Camilla Lystrand.

Tema för årets möte var ”The power of architecture”. Förutom stämman fanns det tid för workshops och föreläsningar, ett mini-tivoli (People-park) på skolgården, middag och dans samt en hemlig spelning av en välkänd artist sent på kvällen. Det var första gången White hade förlagt sitt årliga möte till Stockholm City Conference Centre och det blev kärlek från första stund, enligt Camilla Lystrand.

För många av oss har Folkets Hus varit lite anonymt, men vi blev helt förälskade i huset! En fantastisk rymd, vackert och funktionellt. Vi använde hela huset och lokalerna var perfekta för oss. Det kändes aldrig trångt och samtidigt finns det en intim känsla i lokalerna.

Folkets Hus hade också fått inspirera till det mini-tivoli som Whites stockholmskontor byggt upp på skolgården vid Norra Latin. Temat var ”folkrörelser”. Där fanns olika stationer med aktiviteter och upplevelser.

Vårt kontor i Stockholm är experter på att bygga Pop-Up parker, och denna, som inbjöd till lek och skratt, blev väldigt populär.

Under dagen var aktiviteterna koncentrerade till Folkets Hus med stämma och sju olika work-shops i mindre lokaler, med avbrott för en stående lunch och kaffepaus i lobbyn utanför Kongresshallen. På kvällen flyttade man över till Norra Latin för middag, underhållning och dans långt in på småtimmarna.

Även Norra Latin har fantastiska lokaler med en intim känsla även när man är många. Det fungerade perfekt för oss att efter middagen kunna byta till en annan lokal för dans och underhållning.

Camilla Lystrand berömmer även mat och service under dagen.

Vi är jättenöjda med allt. Det fungerade mycket bra!

"Även Norra Latin har fantastiska lokaler med en intim känsla även när man är många."