Startsida arrow Om oss arrow Referenser arrow Svenskt initiativ åter på City Conference Centre

Svenskt initiativ åter på City Conference Centre

Kampen mot droger och narkotika är i fokus för det svenska initiativet WFAD som för andra året i rad valde att genomföra konferens och manifestation på City Conference Centre i Stockholm.

World Forum Against Drugs, WFAD, genomfördes i år i maj på City Conference Centre och Norra Latin och pågick i tre dagar.

Bakom initiativet står elva svenska folkrörelser som IOGT-NTO, Riksförbundet narkotikafritt samhälle, NBV med flera. Konferensen kunde genomföras med stöd från svenska staten och Stockholms stad och den har en rad sponsorer från näringslivet. Drottning Silvia är beskyddare till WFAD.

– Allt har fungerat bra och vi är mycket nöjda med alla arrangemangen på Norra Latin, framhåller Sofia Modigh.

Hon framhåller att det interna nätverk som finns på City Conference Centre gör det enkelt och bekvämt för både talare och arrangör när flera lokaler används. Nätverket fungerar så att talarna går till ett talarrum,där de lämnar sina presentationer, och där man lägger in dem i nätverket så att talarna kan hämta sin presentation på den dator som finns i det aktuella rummet. WFAD hade Aulan som sin huvudlokal men en lång rad mindre konferensrum togs i anspråk för seminarier.

Tekniken är central på många sätt för ett lyckat arrangemang. Förutom storbildsprojektorer använde WFAD även TV-monitorer på flera platser i anläggningen för att visa egna filmer.

– Konferensen är lika mycket en manifestation och den betyder mycket för alla som arbetar med frågan, framhåller Sofia Modigh som kunde räkna in 325 deltagare från 55 länder. De representerar en elit av aktiva inom detta område från världens länder och internationella organisationer. Bland talarna kan nämnas bl a Vita husets ansvarige för narkotikabekämpning, Gil Kerlikowske, och den svenska folkhälsoministern Maria Larsson.

Klicka för att se bilden i större format!
Klicka för att se bilden i större format!
Klicka för att se bilden i större format!
Klicka för att se bilden i större format!
Klicka för att se bilden i större format!
Klicka för att se bilden i större format!
  

Referenser