Startsida arrow Om oss arrow Referenser arrow Samhällets barn och unga

Samhällets barn och unga

För första gången arrangerades konferensen Psykisk O-Hälsa på CCC.Föregångare till mässan och konferensen har tidigare genomförts på Stockholmsmässan, men detta år var det CCC som fick chansen.

- Det fungerade helt suveränt, berättar Maria Cederlöf, projektledare på Expo Medica Svenska AB, som arrangerar mässan. Intresset har varit mycket stort och utställningen var helt full och jag hade många utställare i kö.

Fem parallella seminariespår, alla under temat ”Samhällets barn och unga”, lockade 700 deltagare. Seminariedeltagarna fick lyssna på en lång rad intressanta talare. Folkhälsominister Maria Larsson invigde och på talarlistan fanns flera politiker förutom en lång rad ledande företrädare för psykiatrin och sjukvården.

- Vi riktade oss till många grupper med årets tema, berättar Maria Cederlöf. Då det handlade om barn och unga var det deltagare från såväl skolan och kommunernas socialtjänst som från primärvården och sjukvården i övrigt.

Maria Cederlöf arbetar i planeringen av Psykisk O-Hälsa tätt ihop med en styrgrupp med representanter bl a från SKL, Statens folkhälsoinstitut och Upp-Center vid Socialstyrelsen.

Hon är mycket nöjd med hur det fungerade på Folkets Hus, som var en ny bekantskap för henne, och hon har redan bokat in nästa års mässa.

 

Referenser