Startsida arrow Om oss arrow Referenser arrow Ordens magi övertygar igen

Ordens magi övertygar igen

Nytt deltagarrekord och en lista på medverkande som slår rekord i kreativitet och talekonst. Den årliga språkonferensen Ordens Magi överträffade förväntningarna även i år.

Ordens Magi bör numera kallas årlig. Konferensen har genomförts fyra år i rad på Norra Latin och det är redan bokat för femårsjubileet i december 2010.

– Vi trivs bra på Norra Latin, säger Mona Hillman Pinheiro, arrangör och eldsjäl bakom konferensen. Det är trevlig personal och vi får alltid den hjälp vi behöver, och så fungerar det väldigt bra i Pelarsalen där det finns möjlighet att ha fika och utställningar utanför i Marmorvalvet.

Årets tema var "det övertygande spåket", ett tema som lockat en sällan skådad föreläsarskara. Fredrik Lindström. Erik Blix, Lars Gunnar Andersson, Lotta Gröning, Stephan Rössner, Martin Ingvar, Alex Schulman, Kim Anderzon och Agneta Lagercrantz var bara några av alla intressanta talare som äntrade scenen. Göran Hägg var dagens moderator.

"Alla" som har något med svenska språket att göra var på plats – som medverkande eller bland de 250 i publiken.

- Det var även i år väldigt kul och det smittar av sig på alla som är där. Även de som medverkar tycker det är roligt. Det är kort sagt en väldigt matnyttig och trevlig konferens, sammanfattar Mona Hillman Pinheiro förklaringen till framgången.

Årets konferens tog hjälp av det stora intresset för retorik – konsten att övertyga – som exploderat under senare år. I informationssamhället är det en avgörande konst.

Målgrupp för Ordens Magi är i princip alla språkintresserade och deltagaravgiften är anpassad för att alla ska ha råd att gå.

- Alla använder vi språket och behöver nå ut på något sätt, framhåller en nöjd Mona Hillman Pinheiro. Tanken är att deltagarna ska få med sig kunskap att använda i sitt dagliga arbete från konferensen och det tror jag vi lyckades med även i år.

Referenser