Startsida arrow Om oss arrow Referenser arrow Akutsjukvård på många plan

Akutsjukvård på många plan

Under några dagar i oktober genomfördes två stora konferenser om akutsjukvård på City Conference Centre. Värd för båda var Karolinska Universitetssjukhuset med Gunnar Öhlén, verksamhetschef Akutkliniken, i spetsen.

Den största konferensen var EuSEM 2010, the 6th European Congress on Emergency Medicine, & 12th Annual Meeting of SweSEM. EuSEM står för European Society for Emergency Medicine. Det var ett stort internationellt möte för specialister inom akutmedicin från hela världen. I år var 62 länder representerade vid konferensen i Folkets Hus. Det var första gången EuSEM konferensen genomfördes i Sverige.

Samtidigt samlades sjuksköterskor och undersköterskor till de Nationella Akutdagarna 2010 på Norra Latin för att ta del av den senaste forskningen om akutsjukvård.

Konferenserna lockade tillsammans 1 550 deltagare. En lång rad utställare var på plats, ett 30-tal på EuSEM 2010 och ett 25-tal på den svenska konferensen. EuSEM utnyttjade möjligheten att dela av Kongresshallen och hade samtidigt fyra parallella sessioner igång i Folkets Hus. Utställningarna genomfördes på samtliga utställningsytor på Folkets Hus.

– Alla har varit mycket nöjda med arrangemangen och allt fungerade mycket bra, berättar Monica Gunnarson, account manager på MCI, som hjälpte Karolinska Universitetssjukhuset med arrangemangen.

– Det uppskattades att lokalerna är flexibla och klarar såväl parallella föreläsningar som utställningar.

Föreläsarna var mycket nöjda med det interna nätverk som finns på City Conference Centre och som gör det enkelt och bekvämt för både talare och arrangör när flera lokaler används. Nätverket fungerar så att talarna går till ett talarrum, där de lämnar sina presentationer. Via ett nätverk kan talarna sedan hämta upp sin presentation på den dator som finns i föreläsningssalen.

EuSEM genomförs vart annat år och nästa gång, 2012, är det Turkiet som är värd. Akutdagarna som är ett årligt möte, äger rum i Helsinborg 2011.

Klicka för att se bilden i större format!
Klicka för att se bilden i större format!
Klicka för att se bilden i större format!
Klicka för att se bilden i större format!
Klicka för att se bilden i större format!
Klicka för att se bilden i större format!

Referenser